Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Budeme potřebovat

  • 300 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • citronová kůra
  • 100 g mletých jader vlašských ořechů
  • 2 žloutky
  • 200 g másla pokojové teploty
  • moučkový cukr na obalování

Postup

  1. Prosátou mouku, cukr, ořechy, máslo, žloutky a citronovou kůru vypracujte na hladké  a kompaktní těsto. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň 2 hodiny (nejlépe však přes noc) odpočinout v ledničce.
  2. Pak z něj utvořte váleček o průměru asi 2 cm, ze kterého odkrajujte stejně velké dílky. Ty poté rozválejte na válečky, zahněte je do tvaru rohlíčků a pečte na plechu pokrytém pečicím papírem  při 180°C asi 10 minut (rohlíčky by měly jen lehce zespoda zezlátnout).
  3. Vyndejte z trouby, nechte asi 3 minuty odpočinout a pak obalujte ve vanilkovém cukru (po vyndání z trouby jsou velmi křehké, buďte při jejich obalování opatrní).

Poznámka

TIP: Před namletím můžete vlašské ořechy nasucho opražit na pánvi, získají lepší chuť, nesmíte je ale připálit.

Těsto vyjde cca na 100 ks rohlíčků.