Prosátou mouku, cukr, ořechy, máslo, žloutky a citronovou kůru vypracujte na hladké a kompaktní těsto. Zabalte ho do fólie a nechte aspoň 2 hodiny (nejlépe však přes noc) odpočinout v ledničce.
Pak z něj utvořte váleček o průměru asi 2 cm, ze kterého odkrajujte stejně velké dílky. Ty poté rozválejte na válečky, zahněte je do tvaru rohlíčků a pečte na plechu pokrytém pečicím papírem při 180°C asi 10 minut (rohlíčky by měly jen lehce zespoda zezlátnout).
Vyndejte z trouby, nechte asi 3 minuty odpočinout a pak obalujte ve vanilkovém cukru (po vyndání z trouby jsou velmi křehké, buďte při jejich obalování opatrní).
Poznámka
TIP: Před namletím můžete vlašské ořechy nasucho opražit na pánvi, získají lepší chuť, nesmíte je ale připálit.