Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou

Jablečné řezy s tvarohovou šlehačkou

Korpus

  • 4 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 160 g hladké mouky
  • 4 PL lžíce oleje
  • 1 lžička kypřícího prášku

Jablečná náplň

  • 500 g loupaných jablek
  • 80 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 300 ml vody

Horní vrstva

  • 1 tvaroh v kostce
  • 1 šlehačka ke šlehání
  • cukr dle chuti

Postup

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, přidáme cukr a šleháme do pevné lesklé pěny. Zašleháme žloutky, olej a nakonec zlehka mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  2. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 170 °C dorůžova, asi 20 min.
  3. Jablka pokrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí. Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme zcela vychladit.
  4. Tvaroh smícháme s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme posypat skořicí nebo čokoládou. Vychladíme a podáváme.